24.04.2024

Willi Lihamaailm on lihagurmaanide paradiis

Uue lihapoe sortiment pakub viimsilastele esmaklassilist lihavalikut. Saadaval on nii klassikalisi lihatükke kui ka unikaalseid lihaliike maailma eri piirkondadest. Lisaks salaamid, grillvorstid, marinaadides lihad ja muu lihakraam.

Viimsi Keskuse I korrusel avab peagi uksed Willi Lihamaailm. Uus avatav uus kauplus on Willi Lihamaailma kolmas lihapood.

Kuidas valiti poele nimi?

„Meie pood on spetsialiseerunud esmaklassilisele veiselihale, eriti anguse tõugu pullide lihale, seega soovisime poele leida sellega seotud nime,“ selgitab Anastassia Willi tiimist. „Ajalooliselt on Eesti taludes pandud lehmadele nimed, näiteks Mustik või Malle, kuid pullidele nime ei antud. Avastasime siiski, et Saaremaal kasvatati kunagi anguse tõugu pulli, keda kutsuti Williks. Sealt tekkiski idee nimetada pood just selle pulli auks Willi Lihamaailmaks.“

Mida poest veel leida võib?

„Meie kauplus pakub lihagurmaanidele laia valikut kvaliteetseid lihatükke, alustades klassikalistest ja lõpetades alternatiivsete valikutega. Sortimendis on alati saadaval ka unikaalseid lihaliike, sealhulgas haruldaste veisetõugude nagu must angus ja wagyu liha,“ tutvustab Anastassia. „Näiteks võib esile tõsta Ameerika marmorjat ribeye-steiki või Uus-Meremaa tallekarreed. Lisaks lihatükkidele pakume laia valikut käsitsi valmistatud kulinaarseid tooteid, sealhulgas ise tehtud erinevad salaamid, grillvorstid, kotletid ja burgerid, samuti on meil lai valik linnu-, sea-, lamba- ja veiselihatooteid marinaadis.“ Poest leiab ka mitmesuguseid vürtse, marinaade ja kastmeid, mis liha valmistamiseks suurepäraselt sobivad.

Willi Lihamaailmas müüdavad tooted on ainult jahutatud kujul ning pärinevad hoolikalt valitud ja usaldusväärsetelt, poe kõrgetele kvaliteedistandarditele vastavatelt tarnijatelt. „Püüame tagada mitte ainult värskete, vaid ka maitsvate ja kvaliteetsete lihatoodete kättesaadavuse maailma eri riikidest, nagu Brasiilia, Uruguay, Ameerika, Argentina, Austraalia, Tšiili ja see nimekiri kasvab pidevalt,“ selgitab esindaja. „Oleme laiendanud oma valikut välismaiste toodetega, mida leiate ainult siit, ning loonud kauplusesse mugava interjööri. Viimsi poes soovime näidata klientidele, et lihaladu võib olla tänapäevane, stiilne, hubane ja samal ajal suure valikuga nagu tõeline butcher shop.“

Kuidas poe suurest valikust sobiv toode üles leida?

Kui valik on lai ja mitmekülgne, siis võib kliendil silme eest kirjuks minna. Anastassia soovitab julgelt pöörduda poes töötavate teenindajate poole: „Meie lihameistrid on tõelised lihaeksperdid, kes oskavad anda klientidele üksikasjalikke nõuandeid selle kohta, kuidas valida sobivat lihatükki, kuidas seda säilitada ja õigesti valmistada,“ julgustab naine. „Liha valimisel pöörake tähelepanu selle värskusele, värvile, aroomile ja tekstuurile – need omadused aitavad määrata liha kvaliteeti.“

Naise hinnangul on eestlaste eelistused üsna klassikalised: eriti armastatakse klassikalisi lihatükke, maitsvaid šašlõkke, burgerikotlette ja kvaliteetseid grillvorste. Samas on Willi valikus palju põnevaid tooteid, mida võiks kindlasti proovida ja katsetada. „Avastamata pärlid on näiteks wagyu burger, pardi- ja kanalihavorstikesed trühvliga, pardifilee šašlõkk ja Iberico sea šašlõkk.

Proovige midagi uut ja üllatage ennast!“ julgustab naine.

Algavaks grillihooajaks on valikusse lisatud samuti mitmesuguseid isuäratavaid tooteid: „Meil on šašlõkke, grillvorste ja huvitavaid grillimiseks sobivaid lihasid, nagu Flank steik, Porterhouse, RibRoast ja Spider Steik. Samuti on valikus suurepärane Ameerika brisket, mis sobib pikaajaliseks küpsetamiseks või suitsutamiseks low & slow meetodil,“ soovitab Anastassia.

Retseptina soovitavad Willi Lihamaailma eksperdid katsetada lihtsat ja maitsvat viisi steigi valmistamiseks pannil, nii nagu seda tehakse ka restoranides.

Tekst: Helen Saluveer / Fotod: Kristi Heil