15.02.2019

Peakokad soovitavad: Viimsi Keskuse maitseelamused

Viimsi Keskuses asub mitmeid erinevaid söögikohti ning igas paigas on rikkalikud ning isuäratavad menüüd. Vahel võib otsustamine – kuhu sööma minna ja mida toiduks valida – üsna keeruliseks kujuneda. Seepärast uurisime nende kohtade peakokkadelt, mida nad enda restorani laiast valikust ise süüa eelistavad.

 

Keskuse II korrusel asuva BabyBack Ribs & BBQ peakoka Rauno Saare sõnul ei ole tal valiku tegemiseks vaja kaua mõelda. “Minu vaieldamatu lemmik on Traditional BBQ Sampler ehk maakeeli BBQ liha assortii, milles on esindatud ameerikalik searibi, seakaela karbonaad, lihaveise antrekoot ja mahlased kanatiiva keskosad,” sõnab maitsemeister. Tema kinnitusel on selle roa inspiratsioon pärit otse Ameerikast. “BBQ Sampleri teevad eriliseks mitmed tegurid,” loetleb mees. “Esiteks on see meie menüüs saadaval kahes suuruses: ühele inimesele mõeldud suur ja mehine ports ning veelgi suurem vaagen kahe kuni kolme inimese nälja kustutamiseks. Teiseks on Sampleris esindatud suur osa meie BBQ müügihitte, kus iga klient võib leida endale uue lemmiku.” Peakoka sõnul on aga kõige erilisem see, et restorani BBQ lihad on valmistatud spetsiaalses Ameerikast pärit ahjus.

 

Sushi Plaza asutaja Maksim Kartševski kinnitusel on sushide puhul suureks väljakutseks valida oma lemmikut, sest neid ei saa võrrelda erinevate toitudega, vaid oma lemmikuimate maitsekombinatsioonidega. “Kui ma peaksin välja tooma oma eelistused, siis valiksin meie restorani kontseptsiooni iseloomustava toidu: rulli nimega Numazawa,” tutvustab mees. “See sisaldab peeti, basiilikut, toorjuustu, kitsejuustu ning mango-ingveri-mündi kastet.” Numazawa iseloomustab tema kinnitusel Sushi Plaza restorani ja maitseid ning seda, kuidas nad sushikultuuri suhtuvad. Mehe sõnul pole sushil piire ning Eestis, kus kõiki vajalikke tooraineid ei ole alati saadaval, tuleb olla kreatiivne ja mängida maitsekombinatsioonidega.

Kartševski teiseks lemmikuks on kana tempura: grillitud kana teriyaki kastmes porgandi, toorjuustu ning tšillise majoneesikastmega. “Aegumatu klassika – kana tempura – on olnud meie külastajate lemmik samuti ning müüsime seda möödunud aastal üle 100 000 komplekti,” on mees rahul. “See näitab meie visiooni tunnustamist – külastajatele meeldivad meie loodud erilised jaapani maitsed.”

 

Kuulsaali peakoka Ene Karja sõnul on tema eelistuseks nende põnevast menüüst kreveti-nuudlisalat wakame ja köögiviljadega. “Selles on maitset ja särtsu, aga kaloreid minimaalselt,” kinnitab naine. ”Valdava osa salatist moodustavad krõmpsud köögiviljad ja krevetid.”  Tema hinnangul on see ületamatult maitsva kastmega krevetisalat, kus hapukasmagusate maitsete mäng pakub suurt pinevust ning samas on selle kergus ülimalt sümpaatne.

Lisaks valib ta tihti kergeks kõhutäieks klassikalise Ceasari salati. “Seda võib vast nimetada üheks maailma tuntuimaks salatiks, millele leidub austajaid alati,” leiab Karja. “Salat on ideaalne lahendus, kui tahad midagi kerget, kuid samas toitvat.” Kuulsaalis on Ceasari salati saadaval nii lõhe, krevettide kui kanaga.

 

Restorani CHI Viimsi toidud valmivad kogenud Aasia toidumeistrite käe all. Vanemkokk Bhandari soovitab proovida kana- või sealiha tikkat seentega, mis on tema sõnul juba paljude klientide lemmikroog. “Kuumal pannil serveeritakse tandooris küpsetatud aromaatseid lihatükke koos köögiviljadega,” tutvustab mees. “Tavaliselt piisab kahele sööjale ühest portsjonist, sest roa juurde saab tellida ka lisandeid.” Restorani menüüs on klassikalisest India, Hiina ja Thai köögist inspireeritud isuäratav valik taime,- kala ja lihatoite ning vanemkoka kinnitusel valmistatakse kõik toidud kohapeal värskest toorainest.

 

Esimesel korrusel asuv Delicato eristub Viimsi paljude söögikohtade seast oma kergete ja tervislike toitude poolest. Juhataja Margit Mooste sõnul on tema sooviks pakkuda klientidele suurepärast maitseelamust ning samas ka silmailu taldrikul.  “Minu enda eelistuseks meie menüüst on värvilised ja tervislikud köögiviljaspagetid,” tutvustab naine. ”Vastavalt soovidele saab toidule lasta lisada vürtsikaid hiidkrevette või mahlast pardifileed.“

Lemmikuks on ka kuumad kiviahjusaiad kas kitsejuustu ja sibula chutney’ga või hoopis mozzarella ja meie värske pestoga, loomulikult täiendab mõlemat toitu rikkalik värske salat. “Aga päeva alustan tavaliselt suure klaasitäie värske smuutiga,” kinnitab Mooste. “Delicato lõunamenüü oleme koostanud lähtuvalt tervislikkusest ja lihtsusest ning aina rohkem lisame menüüsse taimetoitu – selliseid roogi eelistan ka ise.”

 

Viimsi Keskuse restoranid CHI, BabyBack Ribs & BBQ ja Sushi Plaza on avatud E-P 11-22, Delicato E-L 10-21, P 10-19 ning Kuulsaal E-R 11-22, L-P 10-22. Vaata lisainfot www.viimsikeskus.ee

Kuulsaal_krevetinuudlisalat_1

Traditional_BBQ_sampler_BabyBack Ribs & BBQ_1Kuulsaal_Lõhe_ceasarisalat_1