25.10.2020

Armastusega valmistatud pitsad

Viimsi Keskuse I korrusel avas oktoobrikuus uksed uus pitsakoht – viimsilastele juba tuttav Pizzakiosk, võludes toidunautlejaid mõnusa hubase interjööri, ülimaitsvate pitsade ja sõbraliku teenindusega.

Uue söögikohaga lähemalt tuttavaks saamiseks ajasime juttu Marika Juusuga, kes armastatud toiduketi turundamisega tegeleb. Marika kinnitusel sündis Pizzakiosk, nagu paljud teisedki söögikohad, isiklikust vajadusest. Juba 2003. aasta suvel istusid Pizzakioski asutajad Riina ja Kurre suvel Paide Keskväljakul ning soovisid kuhugi sööma minna. Valida oli kolme erineva koha vahel, kuid ühes tundus toit vilets, teises oli ebameeldiv teenindus ning kolmandas probleeme ventilatsiooniga. Marika sõnul tekkis hakkajatel gurmaanidel hullumeelne mõte rajada ise Paidesse toitlustuskoht, kus kõik need probleemid oleksid lahendatud.

“Riina ja Kurre sõitsid kahe nädala jooksul Rootsi, Taani, Prantsusmaale ja Itaaliasse, et leida kõige parem pitsakoht Euroopas,” selgitab Juusu. “Nad eeldasid, et see asub tõenäoliselt kuskil Itaalias.” Aga juhtus hoopis nii, et kõige parem pitsakoht oli Kopenhaageni kesklinnas asuv pannipitsade kohvik. Sellest Taanis asuvast pitsakohast saigi ettevõtjatele eeskuju, mille alusel rajati 2004. aastal Paidesse söögikoht Pizzakohvik Kaminasaal, mis kiiresti palju austajaid leidis.

Pitsad valmistati avatud köögiga saalis, teenindus oli südamlik ja professionaalne ning selle tulemusel järjekord uksest väljas. Majanduslanguse ajal muudeti kontseptsiooni ja Pizzakohvikust sai Eesti esimene Pizzakiosk. Hiljem aga tunti ka muudes kohtades söögikoha vastu huvi ning loodi frantsiisivõimalus. Nüüdseks on Eestis juba 29 Pizzakioski ning eesmärgiks muudkui laieneda.

Juusu leiab, et pitsa – nii Itaalia õhuke pitsa kui ka Ameerika pannipitsa – on populaarne üle terve maailma ning ei lähe kunagi moest välja. Aga hea pitsa tegemine pole siiski nii lihtne. “Kui pitsa on tehtud armastusega, on see alati maitsev,” leiab naine. “Väga hea pannipitsa tegemine on juba teine asi. Pannipitsa saladuse õppimine võtab aastaid. Eelduseks on muidugi kvaliteetne tooraine ja rikkalikult katet.” Pizzakioski tooraine tuleb võimalusel kodumaalt – kõik, mida on Eestist võimalik kvaliteetsena kätte saada, ostetakse siit. Juusu sõnul ongi Pizzakioski trumbiks koheva paksu põhja ja väga rikkaliku kattega pitsad, mis on äärest ääreni maitsvat kraami täis. 

Pizzakioski teiseks suureks trumbiks on väga külluslik menüü – omale meelepärase pitsa peaks leidma nii sealiha-, kanaliha- mereanni- kui ka lihavaba pitsa armastaja. Maitseid saab ka kombineerida ning tellida pitsa vastavalt enda soovidele.

Menüü loomisse ja arendamisse on panustanud Pizzakioski meeskonnad üle Eesti. See kajastub ka menüüs: Jüri Pizza on Jüri Pizzakioski meeskonna leiutis, Türi Pitsa pärineb Türilt jne. Viimane on ka üks klientide vaieldamatuid lemmikuid, tõeliselt menukad on ka Mafioso ja Rapla pitsad. Suure saladuskatte all avaldab Juusu, et alustatud on koostööd tuntud Eesti tippkokaga, seega on peagi valikusse oodata uusi ja põnevaid maitseid. 

Menüüs on mõeldud ka vegantoitujatele – Vöneri pitsa koos taimse juustu ja nisukebabi lihaga on neile sobiv roog. Need, kes liha ei armasta, saavad nautida ka Vegetariana, Nelja juustu või Margherita pitsasid. 

Viimsi Keskuses avatud Pizzakiosk ootab toidunautlejaid mõnusa hubase interjööri, ülimaitsvate pitsade ja sõbraliku teenindusega. Eriti suurtele fännidele on loodud ka templikaart, mis kehtib kõigis 29-s Pizzakioskis üle Eesti. Iga ostuga saab koguda templeid ning kui kogunenud on 10 templit, siis on võimalus saada üks väike pitsa tasuta. Kui kogunenud on juba 20 templit, siis on õigus saada üks suur pitsa tasuta. Templikaart põhineb ID-kaardil, seega on templite kogumine väga mugav ja kõikidel pitsasõpradel tasub end kiirelt kliendiks registreerida.

Viimsi Keskuse I korrusel asuv Pizzakiosk on avatud iga päev kell 11-21.